Interfon se sastoji od dva komunikaciona kraja, provodnika koji ih povezuju i elektronske brave koja otključava vrata prema Vašoj komandi. Zatim naponski uređaj koji će omogućiti napajanje uređajima u sistemu. A može sadržati i kameru na spoljnoj strani a ekran na unutrašnjoj kako bi videli ko zvoni na vrata.

 

Deo korisničkog interfejsa koji se nalazi napolju poseduje određeni broj dugmića pomoću koji osoba može pozvoniti u određeni stan. Zatim na spoljašnjem panelu nalazi se i mikrofon i zvučnik koji služe za komunikaciju sa unutrašnjom jedinicom. Postoji i mogućnost povezivanja kamere koja će beležiti šta se dešava ispred vrata i slati signal do unutrašnje jedinice.

Unutrašnja jedinica poseduje takođe mikrofon i zvučnik za komunikaciju kao i dugme za otključavanje vrata. Može sadržati i ekran na kome se prikazuju dešavanja ispred vrata.

Provodnici kojim su uređaji povezani sprovode se zajedno sa ostalim instalacijama i najbolje je interfon montirati prilikom izgradnje objekta. Na vratima se nalazi elektronska brava koja na signal otključava i pušta osobu da uđe unutra. Postoje mnogi tipovi i varijacije u zavisnosti od potreba i mogućnosti.

Kod pojedinih sistema moguće je i preusmeravanje poziva na mobilni telefon što može biti od velike koristi u slučaju da niste kod kuće a neko Vas traži. Još neke od korisnih stvari su mogućnost uključivanja svetla u hodniku preko interfona, povezivanje spoljne jedinice interfona sa prekidačem zvona ispred stana. I još mnoge druge mogućnosti i kombinacije u zavisnosti od potreba i tehničkih mogućnosti. 

Pin It on Pinterest

Share This