Usled problema sa velikom potrošnjom vode majstori iz tehničke službe Maior Domus Održavnje DOO u saradnji sa licenciranim profesionalnim upravnikom iz agencije Maior Domus DOO su konstatovali da se kvar nalazi u horizontalnom razvodu vodovodnih pocinkovanih cevi koje prolaze kroz zemlju. Ovakav problem se na zalost resava jedino stemovanjem podova I iskopom dotrajale instalacije ili direktnim odsecanjem stare instalacije I razvodom nove podplafonske instalacije. U najvecem broju slucajeva, pucanje cevi dolazi zbog starih vodovodnih pocinkovanih cevi. Skoro uvek su to cevi koje se nalaze u zemlji te vremenom zarđaju i stanje se do pucanja.

Veoma je vazno, naravno shodno mogućnostima, zameniti dotrajale vodovodne cevi plastičnim večnim cevima nego dopustiti da dođe do havarije koja može izaći daleko skuplja.

Zamena napukle cevi se radi tako sto se zatvori dovod vode. Naravno, voda se zatvara tek kada se odredi tačna lokacija cevi ili dela vodovoda koji je u problemu. Posle štemovanja, presecanja i vađenja starih dotrajalih cevi. Iskreno, uvek je bolje zameniti ceo sistem.

U slučaju potrebe za ovakvim radovima budite slobodni da se obratite firmi Maior Domus Održavanje DOO kako bi vam u što kraćem periodu I sa stručnim majstorima problem bio rešen.

Pin It on Pinterest

Share This